dimarts, 25 de maig del 2010

En Massagran celebra cent anys!!

Aquest mes de maig se celebra el centenari del naixement d’en Massagran. Concretament el primer fulletó de Les Aventures extraordinàries d’en Massagran va editar-se el 7 de maig de 1910, dins el setmanari En Patufet.

En Massagran va néixer de la mà d’en Josep Folch i Torres qui va rebre l’encàrrec d’escriure una novel·la d’aventures dirigida al públic infantil. Les Aventures extraordinàries d’en Massagran van publicar-se setmanalment en fulletons de 8 pàgines que després, relligades, formaven un llibre.

Aquest mateix llibre, amb 90 il·lustracions d’en Joan Junceda, ha estat recentment reeditat per l’editorial Casals. A més a més, a mitjan anys 80 van publicar-se dos àlbums de còmics de la mà de l’il·lustrador Josep Maria Madorell que van tenir molt èxit.


Per celebrar el centenari la Fundació Folch i Torres ha organitzat un seguit d’actes. El centenari també compta amb la col•laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

Per molts anys més Massagran!

A la biblioteca trobareu diferents títols de Les Aventures extraordinàries d’en Massagran dins la secció de còmics infantils.