dissabte, 9 d’abril del 2011

10 consells per a petits navegants


 1. Pensa-t'ho bé abans de clicar l'Enter: a Internet, tothom pot veure el que publiques (informació, fotos, comentaris ...)

2. No cal que ho diguis tot! Dóna sempre la mínima informació personal: no donis números de telèfon ni adreces.

3. Compte amb les fotos! No publiquis fotos teves ni dels teus amics i amigues sense el seu permís, i encara menys si són fotografies ofensives. No vulguis veure dels altres el que no voldries que veiessin de tu.

4. Configura els teus comptes de manera que tu controlis el que vols compartir o no amb la resta d'amics i amigues de les xarxes socials.

5. No revelis mai, mai, mai, però mai dels mais, les teves contrassenyes a ningú. Només als teus pares ;-)

6. Comprova què sap Internet de tu: busca't alguna vegada a google i sabràs quanta informació (que vols compartir, o no) tens escampada per la xarxa.

7. Respecta els altres. Tu ets el responsable del que penges a la xarxa. No facis als altres el que no voldries que et fessin a tu.

8. Utilitza un pseudònim i així mantindràs incògnita la teva identitat quan facis comentaris en blocs, fòrums, etc.

9. Desconnecta i tanca totes les sessions obertes quan deixis d'utilitzar l'ordinador, sobretot si estàs utilitzant un ordinador públic, com el de la Biblioteca.

10. Pots crear dos comptes d'e-mail: una per als teus amics i família i l'altra per entrar a les pàgines de jocs i xarxes socials.

I un de propina: no tota la informació que trobem a Internet és correcta ni ha de ser certa per força!!!


"Com que està malament? Ho he copiat tot directament d'Internet!"