dijous, 5 de juny del 2008

3er Festival Internacional de Llibres il·lustrats: Como Pedro por mi casa

Festival Internacional de Llibres il·lustrats

Festival organitzat per Julia Pelletier i Rafael Castañer, il·lustradors amb la col·laboració d'editors de revistes artesanals i llibres d'artista.

És un festival dedicat íntegrament als llibres il·lustrats per a adults, una mostra cuidada, que té com nexe comú la falta de prejudicis en el moment d'utilitzar el dibuix, la pintura o la il·lustració per a narrar. S'entén el llibre com un format obert a múltiples interpretacions: fanzines, llibres-objecte, llibres comestibles, llibres voladors, novel·la gràfica. Les seves úniques premisses són la qualitat del treball i la seva novetat absoluta en la nostra ciutat. Durant sis dies, obres vingudes de realitats tan distintes com Suïssa, Mèxic, Japó o Austràlia, comparteixen els ulls del públic que s'acosta a La Central per a veure, tocar i llegir aquests treballs, en un entorn espacial que s'ha creat dins del saló d'una casa particular.

Enguany hi participen: AAAA, Mónica Alvarez Herrasti, Javier Arce, Sandra Armstrong, Belleza Infinita, Paloma Blanco, Borobiltxo libros, Bulb éditions, éditions Cambourakis, Edgardo Carosia, Rafael Castañer, Cor de carxofa, Cornelius, Adeline Da Costa, éditions Drozophile, la Eriza, Mirjana Farkas, la Ferraille ilustrée, éditions Fremok, editorial la Futura,Garabattage, el Garage, Noëlle Griffiths, Luci Gutiérrez, Pascal Humbert, Katsumi Komagata, Laboratorium, ediciones Leteo, Dianne Longley, Loring art, Maxi Luchini, Carlos Maikes, Annie Michie, Mongolfiera libros, Andrew Morrison, editorial Morsa, Bruno Munari, éditions du Panama Papermind, Julia Pelletier, Elenio Pico, éditions Piktur, le Poisson soluble, Pau Riba, Roger Roca, Óscar Sánchez Lozano, Bernardo Sopelana Ortiz, Jordi Vila, Stephanie Wrum, i +Exposició: Test Sound de Jordi Vila

Conferència: "Grans llibres per a ulls petits. L'univers de Katsumi Komagata" per Pascal Humbert Katsumi Komagata (1953). Artista japonès hereu de l'art de Bruno Munari, el qual, dibuixa i edita llibres d'art per a ulls petits des de l'any 1990. Per la seva banda, Pascal Humbert (1969) és enviat de l'Association les trois ourses, dissenyador gràfic i un apassionat dels llibres d'art per a nens i adults. Les trois ourses (1988) és una associació creada a París per bibliotecaris. Col·labora amb artistes que treballen per al públic infantil, distribueix llibres difícils de trobar i imagina i dissenya exposicions.

De 11.00 a 20.30 hores
Del 2 al 7 de juny
Cripta - La Central del Raval (Elisabets, 6 / 08002 BARCELONA)