dimecres, 17 de març del 2010

Avui entrevistem a... Maria Àngels Juanmiquel

La Maria Àngels Juanmiquel és una autora que ja compta amb una obra -adreçada al públic infantil i juvenil- plenament consolidada. A la Biblioteca podreu trobar la majoria de les seves obres, d'entre les quals, destaquem: Obre bé els ulls, Marina...!, Joan Bou i l'Esquella, És fosc! o Vet aquí un pèl, mereixedora del Premi Crítica Serra d'Or en la categoria infantil i juvenil de 2009.


1.- Quan vas començar a escriure? Per què?


Vaig començar el primer llibre per a nens a nenes fa uns deu anys. M’agrada inventar històries i personatges, i m’agrada triar les paraules per explicar-les.


2.- En què t’inspires per crear les teves històries?

Cada història és una barreja d’imaginació i d’allò que passa al nostre voltant. La mirada o el gest d’algú, un animaló, un soroll, unes paraules, un edifici, una màquina, una informació... pot portar-me a escriure una història.


3.- Crees primer els personatges o la trama?


Sovint, una primera idea ja et porta un argument i algun dels personatges. Però, primer treballo l’argument: de què anirà la història, on passarà, quan...; després concreto els personatges: quins, com seran, quina relació tindran...


4.- Quan escrius ho fas per a tu o penses en els possibles lectors?

Escric perquè m’agrada fer-ho, però penso en els lectors. Les històries, els personatges i la llengua han de ser adequats a l’edat dels nens i nenes que els voldran llegir. Amb això no vull dir que hagin de ser llibres fàcils o molt senzills.


5.- Podries donar un consell als joves que vulguin escriure?


Que llegeixin molt. S’aprèn dels bons escriptors i escriptores. I que escriguin i reescriguin sense desanimar-se. Escriure és imaginar, però també és corregir i revisar una i altra vegada el que s’ha escrit.

6.- Estàs treballant en algun nou projecte?


Fins ara he estat ocupada en dos llibres que sortiran pels volts de Sant Jordi: un per a nens i nenes d’uns deu o onze anys i un altre per a nois i noies més grans. També tinc algun projecte nou, però encara hi he de treballar molt.

7.- Per últim, podries recomanar als lectors de la Biblioteca un llibre i un autor que t’hagin agradat especialment?


Hi ha molts llibres que m’agraden. No ho sé. Depèn de l’edat i del tipus de lector. Ara mateix, per a lectors joves, em ve al cap La història interminable de Michael Ende.

divendres, 12 de març del 2010

L'Home més valent de tots, a càrrec d'Una mà de Gínjols

Ahir mentre l'Estel ens explicava un conte la Mercè ens el traduïa amb el Llenguatge dels signes. Les persones amb problemes de sordesa es comuniquem amb aquest llenguatge. Va ser una experiència molt interessant i recomanable !

dilluns, 8 de març del 2010

Hora del conte: L'home més valent de tots, a càrrec d'Una mà de Gínjols


Dijous, 11 de març, a les 6 de la tarda

 
L'home més valent de tots, a càrrec d'Una mà de Gínjols
Aquest és un conte un xic diferent, mentre ens l'expliquen una intèrpret l'anirà traduint amb el llenguatge dels signes per a persones sordes. Seguidament aprendrem alguns dels signes més importants i, a continuació, cantarem la cançó del conte i farem un petit taller amb el joc dels signes. Conte sobre la solidaritat i la superació humana. A partir de 3 anys


Emmarcat dins de la Campanya: Solidaritat per Haití del Pla de l'Estany


Lloc: Biblioteca Pública de Banyoles

divendres, 5 de març del 2010

Hora del conte: La melodia misteriosa, a càrrec de Carla Lucea

Dissabte, 6 de març, a les 11:30 del matí


La melodia misteriosa, a càrrec de Carla Lucea.


Us presentem la història d'un dolç príncep que es mou guiat per una musiqueta que el conduirà als peus d'una gran sorpresa.


Organitzat per: Pla d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones. Consorci de Benestar Social del Pla de l'Estany-Banyoles

Lloc: Biblioteca Pública de Banyoles