dimecres, 27 de febrer del 2008

La Rita Xuclalletres



La Rita és una ossa formiguera que, en lloc de menjar formigues, xucla lletres. És per això que l'anomenem Rita Xuclalletres. Amb la seva trompa és capaç d'ensumar les emocions que els lectors i les lectores han deixat impregnades a les pàgines dels llibres al llarg de tot una dia a la Biblioteca.

No li agraden gens les faltes d'ortografia ni els errors tipogràfics, per aquest motiu porta una lupa i així no n'hi passa per alt ni una!

Un secret: té una por espantosa als ratolins, que de nit roseguen els fulls dels llibres vells.

La Txell Darné l'ha dibuixat i el dia 23 d'abril de l'any passat, diada Sant Jordi, en Jordi Tonietti ens la va presentar a tots i a totes i, a més a més, li va dedicar una cançó.

divendres, 22 de febrer del 2008

Àrea infantil de la Biblioteca

A l'Àrea infantil de la Biblioteca trobareu contes, llibres de coneixements, còmics, racons d'aventures i pirates, de fades i bruixes, música i pel·lícules i moltes coses més.

dijous, 21 de febrer del 2008

Visites escolars: Gaudeix llegint

Aquest matí ens han vingut a visitar els alumnes de 2n de primària del CEIP La Draga de Banyoles. Ens agraden molt aquestes visites, i més, en veure que, cada cop més escoles, incorporen dins del seu projecte escolar la Biblioteca Pública.
D'aquesta manera, de forma lúdica, els alumnes aprenen a veure la Biblioteca com un equipament que els pot ajudar en la seva recerca d'informació i coneixements i, que a més a més, és un espai de llibertat on poden remenar i llegir contes, veure pel·lícules, escoltar música o relaxar-se amb una revista o un còmic...